Dny bezpečnosti potravin 2007

Dny bezpečnosti potravin 2007 proběhli v termínu 21. 5. - 27. 5. 2007 pod záštitou ministra zemědělství...

Dny bezpečnosti potravin Hlavními spluorganizátory jsou Úřad pro potraviny společně s Informačním centrem bezpečnosti potravin při Ústavu zemědělských a potravinářských informací, kteří připravili pro širokou veřejnost jejich druhý ročník.

Základním cílem celé akce je poskytnut veřejnosti informaci o fungování systému bezpečnosti potravin v České republice, pozitivně ovlivnit názor spotřebitele na dostupnost bezpečných potravin na tuzemském trhu a v neposlední řadě ho upozornit i na jeho práva spojená s nákupem a konzumací potravinářských výrobků.

Byly zahájeny tiskovou konferencí na Ministerstvu zemědělství v pondělí 21. května.
Základním cílem celé akce je poskytnut veřejnosti informaci o fungování systému bezpečnosti potravin v České republice, pozitivně ovlivnit názor spotřebitele na dostupnost bezpečných potravin na tuzemském trhu a v neposlední řadě ho upozornit i na jeho práva spojená s nákupem a konzumací potravinářských výrobků. Snahou je, aby spotřebitelé v České republice věděli, že na jejich stůl se nedostanou závadné potraviny.

Na přípravě "Dnů bezpečnosti potravin" se podílí všechny instituce, které systém bezpečnosti potravin v ČR zajišťují - Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Státní veterinární správa ČR, Ministerstvo zdravotnictví ČR, ale i řada dalších organizací, které problematiku bezpečných potravin řeší, ať již po stránce obchodní, organizační, výzkumné či kontrolní - Potravinářská komora ČR, Státní zemědělský a intervenční fond, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Sdružení obrany spotřebitelů, Spotřebitel.cz.

Podrobný program Dnů bezpečnosti potravin a další informace o aktivitách Informačního centra bezpečnosti potravin bude zveřejněn na internetových stránkách www.bezpecnostpotravin.cz.

zavřít

03. 06. 2007 00:00