SZPI bude za dvojí kvalitu považovat i rozdílnou gramáž

Za podstatnou odlišnost pak chce inspekce považovat náhradu dražších složek levnějšími. Naopak za podstatný rozdíl nechce považovat odlišné varianty povolených přídavných látek nebo jen "nepatrné" rozdíly u vedlejších složek.

Náhrada dražších složek levnějšími se přitom týká např. náhrady svaloviny separátem, dražší ovocné složky v džemech například jablky, hnědého cukru bílým, smetany jiným tukem, a podobně.

Podle připravené pracovní metodiky může ale SZPI zohlednit i použití argumentu o regionální chuti, nesmí se ale podle ní jednat o křiklavé případy využívání levnějších složek na úkor právě těch dražších.

Na pracovní verzi materiálu SZPI ke kontrole dvojí kvality potravin u nás zde zájemce odkazujeme.

Pracovní metodika SZPI ke dvojí kvalitě

zavřít

04. 03. 2020 08:56