V dodržování hygieny při prodeji i nákupu potravin je stále co zlepšovat
Dne 23. 11. 2017 proběhl závěrečný kulatý stůl spojený s tiskovou konferencí k problematice Hygieny potravin - projektu realizovaného SČS a Svazem obchodu a cestovního ruchu.
Je zapotřebí posilovat povědomí spotřebitelů ve vztahu k hygieně prodeje nebalených potravin. Stejně tak je důležité podporovat sebevědomí spotřebitele vedoucí k tomu, aby aktivně vyžadoval od prodávajícího zajištění odpovídajících podmínek pro hygienický prodej. Zásadní je pak také naučit zákazníky vybírat si zboží před jeho vložením do nákupního košíku očima, a nikoli rukama,“ shodně konstatovali P. Mikoška ze SOCR a L. Dupal ze SČS, dva z řečníků kulatého stolu.
Více v přiložené tiskové zprávě.
přílohy:
- tz-hygiena-prodeje.pdf 157073 b
23. 11. 2017 11:15