Jak poznáme kvalitu?
Desatero pohledů na výběr kvalitních potravin
Na základě čeho se rozhodujeme při výběru potravin? Spotřebitelské DESATERO vlivů a faktorů, které nás ovlivňují.
Autor: Irena Michalová, Libor Dupal
Č. vydání: Svazek 30, 1. vydání, říjen 2021
POTRAVINY A VÝŽIVA - stručný průvodce světem hoaxů a mystifikací
Přinášíme vám publikaci k ožehavému tématu dezinformací o potravinách a výživě šířených zejména elektronickými prostředky. Vedle seriózních informací o potravinách, jejich přípravě a způsobu stravování narážíme nezřídka na různé mýty, fámy, bludy a dezinformace, tj. shrnuto a podtrženo – na klamání spotřebitele, a proto se v této publikaci včetně příkladů z praxe snažíme podchytit i důvody, jež k tvorbě a především šíření hoaxů vedou.
Autor: Libor Dupal
Č. vydání: Svazek 29, 1. vydání, září 2021
potraviny-a-vyziva-strucny-pruvodce-svetem-hoaxu-a-mystifikaci.pdf
JE PALMOVÝ OLEJ HROZBOU?
Přinášíme novou publikaci v edici Jak poznáme kvalitu?; palmový tuk bývá diskutován jako kontroverzní téma. Jaká jsou skutečná rizika a jaká pozitiva jeho použití....
Autor: Jiří Brát
Č. vydání: Svazek 28, 1. vydání, červen 2020
Lahůdkářské výrobky – tradice i trendy
Nová publikace v edici Jak poznáme kvalitu? je zaměřená na téma lahůdek. Nejenom chlebíčky.
Autor: Miroslav Čeřovský, Libor Dupal, Irena Michalová
Č. vydání: Svazek 27, 1. vydání, červen 2018
Podle čeho vybírat tuky a oleje
Přinášíme novou publikaci v edici Jak poznáme kvalitu?, tentokrát zaměřenou na téma, jak a podle čeho vybírat tuky a oleje.
Autor: Jiří Brát
Č. vydání: Svazek 26, 1. vydání, květen 2018
Mražené krémy
Další ediční počin SČS v sérii Jak poznáme kvalitu se zaměřil zmrzliny.
Autor: Ing. Olga Benešová
Č. vydání: svazek 25, 1. vydání, listopad 2017