Jak poznáme kvalitu?
Mléko a mléčné výrobky
Publikace se věnuje tématům významu mléka z hlediska výživy, jeho složení, základní mlékárenské technologii a druhu mlékárenských výrobků. Najdeme zde také rady jak postupovat při nákupu, uchování a konzumaci mléčných výrobků.
Autor: Ing. Jiří Kopáček
Č. vydání: svazek 9, 1. vydání, dotisk listopad 2015
Vejce
Publikace nabízí řadu informací a ucelený pohled na vejce, na jejich produkci a spotřebu u nás i ve světě, jak se orientovat ve značení vajec, jak poznat jejich čerstvost a řadu dalších informací.
Autor: Ing. Barbora Boháčková
Č. vydání: svazek 7., 1. vydání, dotisk říjen 2015
Tuky a oleje
Publikace z edice jak na kvalitu? se věnuje tématu tuků a olejů, které patří mezi nejčastěji diskutované složky potravy, především z hlediska výživy a zdraví. Podrobně nás seznamuje s jejich výrobou, složením, a jejich vlivem na naše zdraví. Brožura čtenáři pomůže se lépe v problematice orientovat a vyhnout se tak mýtům a fámám, které jsou s touto složkou potravy často spojovány.
Autor: Svazek 8, 2. vydání, srpen 2015
Č. vydání: Jiří Brát
Chléb a pečivo
Publikace nás seznamuje s historickým vývojem a roztříděním pekařských výrobků, tradičními i novými druhy, způsoby jejich výroby, informacemi o rozpoznání kvalitních produktů, o tom co rozpozná spotřebitel z označení chleba a další zajímavé informace.
Autor: Josef Příhoda, Marcela Sluková, Jaromír Dřízal, předmluva Libor Dupal
Č. vydání: svazek 6, 1. vydání, dotisk srpen 2015
Sýry a tvarohy
Publikace zaměřená na spotřebitele dává ucelený přehled o mlékárenských výrobcích - sýrech a tvarozích, o surovinách ze kterých se vyrábějí, postupech při výrobě, balení, skladování, o rozpoznání jejich kvality a bezpečnosti výrobků.
Pozn.: Publikace je již rozebraná.
Autor: Ing. Oldřich Obermaier, CSc., Ing. Vladimír Čejna, Ph.D.
Č. vydání: svazek 5, 1. vydání, srpen 2013
Ryby, ostatní vodní živočichové a výrobky z nich
Publikace podrobně informuje o druzích produktů rybolovou a chovu ryb a vodních živočichů a o tom, jak rozpoznáme jejich kvalitu.
Pozn.: Publikace je již rozebraná.
Autor: Miloš Kavka
Č. vydání: svaze 4., 1. vydání, 2013